maanantai 28. joulukuuta 2015

Oh, the lovely holidays

Mahat ovat haljeta kinkusta ja joulutortuista. Sitä on nyt levätty ja virittäydytty lomatunnelmiin niin vähän juhlimalla kuin kuluttamalla sohvaa piirrettyjen parissa. Kyllä, aikuisetkin ihmiset voivat nauttia animaatioleffoista. 

Niin, nyt alkoi lyhyt talviloma aika meidän huushollissa, meillä kummallakin. Tarkoituksena on keräillä akkuja kevättä varten ja tehdä juttuja, mihin ei tavallisesti ehkä ole niin paljon aikaa. 

Ja minkälaisena tilaisuutena minä näin ensimmäisenä, tämän joululoman? 
No, ehkä ensinnäkin ihan vain tilaisuutena nukkua niin paljon kuin haluaa, juoda loputtomia teemukillisia ja vain löllöillä. Koska jos nyt rehellisiä ollaan, taisin höllätä pipoa ja menoa viimeksi kesällä... Hehee, miten niin on ollut vähän hektinen syksy?
Toiseksi, näin tämän tilaisuutena panostaa siihen ihanaan rakkauteen A.K.A parisuhteeseen.
Loputtomia aamuja sylikkäin uusien lakanoiden alla, yhteisiä aamusuihkuja, yhteisiä aamupaloja, deitti-iltoja. 
Ja stoppi. 

Siinä vaiheessa, kun eilen illalla aloin fiilistellä liikaa, taisi mennä vähän överiksi taas tämä meikäläisen olo. Mies ei halunnutkaan tulla samaan aikaan nukkumaan, kuin minä. Hämmennyin. Miksi? Ei yhteistä nukkumaanmenoa? 
Mies halusi jäädä vielä puuhailemaan OMIA juttujaan. 
Menin siis yksin vetämään unta nassuun. 

Nyt aamulla heräsin siihen, kun mies kömpi pois sängystä. Ei aamukuddlailua. Vain kahvinkeittimen porinaa. 

Sitten se iski minuun. Ei tämä loma ole tilaisuus vain siihen ihanaan kahdenkeskeiseen aikaan. 
Loma on miehelle tilaisuus vihdoin tehdä myös omia juttujaan. Olla rauhassa. Nähdä ystäviä. Sitä sen pitää olla myös minulle. 
Arki on jo täynnä meidän yhdessäoloa. Ja me myös oikeasti vietetään paljon aikaa yhdessä, sen lisäksi että me myös näytetään sitä rakkautta tosi paljon keskenämme. 

Niinkuin mainitsin ylempänä, tämä viikko on tilaisuus tehdä asioita, joita ei normaalisti kerkeä arjen pyörityksen keskellä tehdä. 
Käydä varaamassa vihdoin se kirpputoripöytä, nähdä ystäviä, tehdä ihanaa ruokaa pitkän kaavan mukaan ja panostaa ITSEENI. Tehdä niitä asioita, mistä MINÄ nautin. Lukea, katsoa ihania elokuvia, valokuvata, laittaa kynsiä ja panostaa itseeni. 
Jotta parisuhde jaksaa, täytyy itseensäkin laittaa aikaa. Sekä antaa toiselle sitä aikaa. 
Millainen muka olisi loma, jossa käskisin rakkaani elää symbioosissa kanssani ja tehdä vain me-juttuja? Sitä ei aina muista, että tässä on kaksi yksilöä omine juttuineen rakentamassa tätä suhdetta. 

Mutta hei, ainahan sitä yhdessäoloa mahtuu mukaan. ME tästä kohta lähdetään käymään kävelyllä yhdessä, jonka jälkeen MINÄ alan tekemään omia juttujani, ihan vain koska voin. 

Ihanaa lomaa teille lomailijoille ja pirteää maanantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti