torstai 14. tammikuuta 2016

Deittailuko epätasa-arvoista?

Ilta-Sanomista löytyy juttu, joka kertoo kuinka Elite Daily-sivuston miespuolinen toimittaja on listannut 6 asiaa, jotka on laittanut merkille treffailukulttuurissamme.  
Kyseessä on tietenkin suhteellisen vanhanaikaisia huomioita ja edelleen väitetään, ettei deittailumaailma ole tasa-arvoinen. Juttuun pääset tästä

Onko tosiaan niin, että deittailu on vielä 2016 vuonna sukupuolittunutta toimintaa? 

Omista treffikokemuksista on tosiaan se parisen vuotta aikaa, mutta ajattelinpa nyt pureutua näihin kuuteen pointtiin, jotka miesnäkökulmasta on tehty. Olemmeko samaa mieltä siitä, että miehen kädet ovat treffeillä sidottu? Vai lentääkö tämä lista kaaressa suoraan roskakoriin?
 1. Mies maksaa, varsinkin ensitreffeillä

En ole koskaan olettanut, että mies maksaa treffeillä. Lähtökohtaisesti maksan omat menoni itse, oli kyse sitten ruuasta tai leffalipusta. Mutta pakko myöntää, että esimerkiksi ruuan tarjoaminen on ihan miellyttävä piirre ja todellakin nostaa miehen pisteitä silmissä. Olen ehkä tässä asiassa hieman "vanhanaikainen".
Täytyy myös myöntää se, että itse en kyllä tarjoutuisi maksamaan miehen ateriaa ensitreffeillä. Voisin vastavuoroisesti tarjota esimerkiksi juoman, jos hän olisi tarjonnut minullekin. Mutta muuten pysyisin visusti maksanitseomatmenoni- kannassa. 

Nykyisin deitti-iltoina kuitenkin pyritään maksamaan kumppanin kanssa suhteellisen tasan illan menot. 

Samaa mieltä toimittajan kanssa. 

2. Mies ei saa myöhästyä treffeiltä

Tämä huomio pätee mielestäni kumpaankin yhtälailla. Ihan samalla tavalla, jos nainen on pahasti myöhässä, ei se anna hyvää kuvaa noin ihmisestä yleisesti. 
Ja sitä paitsi, joskus voi tulla mutkia matkaan. Auton rengas voi puhjeta, bussi olla myöhässä tai voit lukita itsesi vahingossa parvekkeelle. Myöjästyminen on inhimillistä.
Tärkeintä on ilmoittaa, jos treffikumppani joutuu odottelemaan. 
Sitä paitsi, eikös se ole seksikästä olla vähän myöhässä?

Eri mieltä toimittajan kanssa. 
 3. Mies ei voi kadota vessaan vartiksi

Tällä viitataan siihen, että naiset "katoavat" jossain vaiheessa deittejä vessaan puuteroimaan nenäänsä. 
Ensinnäkin a) tekeekö kukaan nainen tätä muka oikeasti b) miksei mieskin voisi käydä "freshiytymässä" miestenhuoneessa. En oikeastaan pitäisi sitä edes mitenkään outona. Sitä paitsi, mitä sillä on väliä, jos henkilö katoaa vain vessaan vartiksi. Kunhan ei katoa koko hemmetin tilasta. Kysehän voi olla vaikka jännityspissasta!

Eri mieltä toimittajan kanssa. 

4. Mies ei voi tilata treffeillä salaattia

Ihan oikeasti...

Eri mieltä toimittajan kanssa. 
kuvat täältä
5. Nainen voi ylipukeutua, mies ei

Tämä on vähän sama, kuin tuo salaatin tilaaminen. Olisin todella otettu, jos miehellä olisi normaalia siistimmät vaatteet. Se kertoo vain siitä, että mieskin on halunnut yhtä lailla panostaa ulkoiseen habitukseensa tehdäkseen vaikutuksen meikäläiseen. 
Jutussa mainitaan, että naiselle voi olla todella turn-off, jos miehellä on vääränlaiset kengät. Tässä vaiheessa ehkä kalastelisin treffikumppanini vähän huolellisemmin. Kiva persoona on tärkeämpi, kuin se millaiset kengät on jalassa. 

Eri mieltä toimittajan kanssa. 

6. Itsekeskeinen mies on no-no

Toki, olen samaa mieltä tästä. On tosi inhottavaa, jos treffikumppani keskittyy vain itseensä, eikä ole lainkaan kiinnostunut toisesta osapuolesta. 
Mutta, mielestäni tämä pätee kyllä ihan samalla tavalla naisiinkin. Itsekeskeinen nainen on ihan yhtä mielenkiinnonvievä, kuin itsekeskeinen mieskin. 

Joten vaikka olen samaa mieltä itsekeskeisyydestä, olen silti eri mieltä kuin toimittaja. 

Lopputulos?
En tiedä missä deittailumaailmassa tämä toimittajamiekkonen oikein elää, mutta mielestäni treffailu on nykyään hyvinkin ilmeisesti tasa-arvoista. Nainen voi maksaa omat ruokansa ja mies tilata sen tonnikalasalaattinsa, ilman häpeän tunnetta. 
Eiköhän ne sukupuoliroolit ole siellä omien korvien välissä. JA toisaalta, ei pidä sekoittaa sukupuolirooleja herrasmiehen tapoihin. 

Olen puhunut. Mitä mieltä te olette yllämainituista seikoista? 

2 kommenttia:

  1. Öööh, jos mut viedään ekoilla treffeillä paikkaan, josta saa eurolla pullaa, mutta mies ei kuitenkaan kustanna sitä pullaa... Niin kyllä siitä tulee sellanen mielikuva, että taitaa mies pihdata vähän muutakin kuin pullaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhhhhaaa!!!! Pullan pihtaus on siis huono merkki. Onneksi omat deittini ovat sen pullan tarjonneet, muusta ei ollakaan päästy selville...

      Poista