maanantai 30. marraskuuta 2015

Joulu, meillä vai teillä?

Joulu alkaa jo pikkuhiljaa koputella ovella ja on aika jokavuotisen dilemman. 

Missä vietämme tänä vuonna joulun?

Viime vuosi meni tosi nappiin. Käytiin aamupuurot ja kummankin perhe läpi ja saatiinpa vielä kaksinkeskeistä aikaa piparien keskellä. Loistohomma.
Ajattelinpa siis, että piece of cake. Tämä vuosi menisi samalla mallilla. 
Vaan eihän se nyt taas ihan niin menekään... 

Itse olen oikea jouluhössöttäjä ja rakastan tätä aikaa, kun joululaulut soivat ja kaupat tulvivat hilepalloja. Kohta voi taas ostaa pakasteen täyteen piparitaikinaa ja niin, ei unohdeta niitä pikkujouluja! 
Jotenka jouluaaton etukäteisvalmistelut on aloitettu. Tänä vuonna ne tuntuvat vain aiheuttavan tavallista enemmän stressiä. 

Oman haasteensa ainakin itselle tuo sen, että olen töissä 6:30-12:30. Pikkujuttu? Ei minulle. Olen jo nyt vedet silmissä, kun kuvittelen niiden viimeisien mattimyöhäisten joulukiiruhtamiset kaupan kassalle. Oma perhe samaan aikaan syö sitä hemmetin puuroa ja soittaa Jouluyö, juhlayötä. Ja minä sitten joudun kököttämään hiljaisessa kaupassa...

No, tämän työntekemisen vuoksi menee koko päivä sitten aikalailla kiireellä. Ja ihan omasta valinnasta. Suunnitelmissa on syödä miehen perheen luona, mutta haluan myös ehdottomasti oman perheeni tykö. Unohtamatta sitä kahdenkeskeistä aikaa. 
Yritäppä siinä sitten sovittaa kahden eri perheen aikataulu yhteen ja temppuilla itse ilman stressiä tai kiirettä. 
Ja ei, vaihtoehtona ei ole että ollaan vaan jommassa kummassa paikassa. Ehei, haluan keretä joka paikkaan. Haluan nähdä kaikki tärketä ihmiset saman päivän aikana. Ihan itse siis aiheutan nyt tässä ennenaikaisia harmaita hiuksia. 

On itsestään selvää, että joulu vietetään kumppanin kanssa yhdessä, ainakin minulle. Varsinkin, kun perheemme asuvat samalla paikkakunnalla. Onneksi! Tasapuolisuuden nimissä kummankin perhe kuuluu osaksi meidän joulua.
Olen jouluihminen ja joulu on mulle todella tärkeä juhla! Ei niinkään uskonnollisessa mielessä, vaan se symboloi rauhaa ja yhdessäoloa. Siksi tuntuu inhottavalta jo nyt stressata itse aattoa ja sitä voinko viettää kaikkien rakkaiden ihmisten kanssa aikaa! Ei kai tässä auta muu, kuin kylmäpäinen järkkääminen, olen vaan vähän onneton sellaisessa... 

Miten teillä vietetään joulut? Yhdessä vai erikseen? Vuorovuodet vai joka vuotensa kaikki sukulaiset läpi? Kommenttiboxi on auki!


4 kommenttia:

  1. Meillä on nyt neljäs joulu yhdessä. Olemme viettäneet niistä jokaisen äitini luona (avopuolison isän vaimo on aika mahdoton) ja Tapaninpäivänä puolestaan kokoonnumme avopuolison sisarusten kera hänen isän luokse. Ja tämä sama kaava jatkuu tänäkin vuonna. Meillä joulussa on pääasia että saamme viettää sen yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin hyvä tapa jaella näitä sukulaisperhevierailuja, onhan joulu kuitenkin kaksipäiväinen. Ja allekirjoitan kyllä tuon, että yhdessä vietetään nämä pyhät!

      Poista
  2. Meillä tulee tänä vuonna eka yhteinen joulu, ollaan siis joulukuussa oltu puoli vuotta yhdessä. Itselle joulu on lähtökohtaisesti perhejuhla, joten sen viettäminen kotona tuntuu luontevimmalta. Ollaankin sovittu, että jouluaaton molemmat viettää omissa kodeissaan ja sitten muina pyhinä vietetään aikaa yhdessä. Tänä vuonna ainakin tämä kuulostaa parhaalta vaihtoehdolta meille. Todennäköisesti jouluihinkin muokkautuu ajan kanssa omanlaisensa viettotapa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että vietätte joulun, niinkuin itse parhaaksi näette! Varsinkin, kun perhe on tärkeä. Itsekin siksi haluan ehdottomasti viettää jouluna aikaa lapsuudenperheeni kanssa. Ja ajan kanssahan ne omat tavat löytyy!

      Poista